logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

2-й день фестивалю: Міжнародний рух «Slow Food» та українська етногастрономія

Загальна інформація

13 березня 2014 року в Київському національному торговельно-економічному університеті  в рамках VIІ Консумерського фестивалю відбулась лекція-дискусія «Slow Food: інновації та традиції в етногастрономії». Керівник проекту «Слоуфуд Київ» Юлія Пітенко розповіла про історію виникнення міжнародного руху «Slow Food», що зараз набуває популярності також і в Україні, про його основоположника Карло Петріні, основні постулати та цікаві факти.

Пані Юлія провела пізнавальний майстер-клас та дегустацію унікальних етнострав: сир із насінням коноплі (Гуцульщина), халва з листям коноплі (Сумщина), панір з маслом "гі" (Закарпаття). Всі ці страви входять до міжнародного каталогу «Ковчег смаку»,  що є своєрідною «Червоною книгою» забутих та зникаючих регіональних продуктів і страв. Наприкінці лекції пані Юлія закликала усіх небайдужих та бажаючих зберегти українську етногастрономію приєднуватися до київського руху «Слоуфуд Київ».

13.03.2015
adv
3137
остання редакція 13.03.2015
adv