logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Результати Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції «Технології та бізнес: інтеграція, перспективи, можливості»

Загальна інформація

В Державному торговельно-економічному університеті на факультеті технологій та бізнесу 18 квітня відбулася Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Технології та бізнес: інтеграція, перспективи, можливості», яка об’єднала здобувачів вищої освіти з різних куточків України. Метою заходу стало стимулювання науково-дослідної активності молоді, обговорення актуальних технологічних та бізнес-трендів, а також формування міждисциплінарного наукового простору.

Конференція охопила 5 дискусійних платформ, у межах яких визначено 9 тематичних напрямів:

  • Тренди розвитку світового туризму в нових реаліях.
  • Креативна економіка: виклики та можливості.
  • Синергія креативу та бізнесу.
  • Технологічні тренди та перспективи бізнесу в індустрії гостинності.
  • Ресторанні технології та фуд-дизайн: тенденції та виклики.
  • Крафтові технології: сучасні тренди та інновації.
  • Сучасні технології в дизайні: інтеграція інновацій.
  • Технологічні рішення у землеустрої: перспективи розвитку та бізнес-можливості.
  • Фізична культура, спорт і реабілітація: вимоги часу.

Учасники наукового заходу презентували доповіді, присвячені сучасним технологіям у сфері гостинності, дизайну, гастрономії, туризму, спорту, землеустрою та креативної економіки. У більшості виступів висвітлювали практичне значення інновацій для розвитку бізнесу, індустрії гостинності, а також інтеграцію креативних рішень у прикладні галузі.

У форматі відкритого діалогу обговорювали питання впровадження новітніх технологій у сферу обслуговування, виклики цифровізації в туризмі, популяризація фуд-дизайну та крафтових технологій, а також роль креативної економіки у формуванні конкурентоспроможного бізнес-середовища.

Учасники продемонстрували надзвичайну зацікавленість у міждисциплінарних дослідженнях, практичній реалізації ідей, а також активну позицію щодо трансформації бізнес-середовища. За результатами проведення заходу було визначено та нагороджено переможців дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів.

Отже, саме поєднання студентської ініціативи, наукових ідей та підприємницького підходу є запорукою прогресу та актуальності молодіжної науки.

Ткачук Тетяна,
заступник декана з науково-методичної роботи та міжнародних зв’язків
факультету технологій та бізнесу

18.04.2025
433884
59
остання редакція 24.04.2025