IV Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології»
Загальна інформація
У Державному торговельно-економічному університеті 26 квітня 2024 року відбувся Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології» серед студентів закладів вищої освіти.
З вітальним словом виступила Перший проректор з науково-педагогічної роботи ДТЕУ Наталія Притульська. Вона подякувала всім конкурсантам та їх керівникам за ініціативність і особистий внесок у розвиток інноваційних ресторанних технологій, побажала всім успішного захисту та наукового натхнення в подальшій роботі.
У заході взяли участь 14 студентів, які презентували власні наукові розробки. За звання переможця змагалися представники 7 закладів вищої освіти: Державного торговельно-економічного університету, Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, Національного університету біоресурсів і природокористування, Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (м. Кривий Ріг), Національного університету харчових технологій, Полтавського державного аграрного університету.
До складу журі конкурсу ввійшли як висококваліфіковані науково-педагогічні працівники, так і стейкголдери та практики зі значним досвідом роботи в галузі ресторанного бізнесу: декан ФТБ, професор Ведмідь Н. І., завідувач кафедри ресторанних і крафтових технологій професор Федорова Д. В., професор Гніцевич В. А., професор Грабовська О. В., голова спілки «Асоціація крафтових дистиляторів України» Камишева К. Ю., національний представник в Україні французької компанії «Robot Coupe» Науменко М. В., бренд-шеф-пекар компанії «Profitex Україна» Ланська В. Д.
На розгляд конкурсної комісії було подано 14 наукових робіт на актуальні теми. Журі відзначило високий рівень підготовки наукових робіт, оригінальність й інноваційність презентованих розробок. За комплексом критеріїв попереднього оцінювання та публічного захисту визначено найкращі роботи.
Дипломами першого ступеня відзначено наукові роботи «Технологія молочно-білкового концентрату зі сколотин та десертної продукції з його використанням» студентів 1 курсу освітнього ступеня «магістр» ДТЕУ Лук’яненко Лілії (ОП «Ресторанні технології та бізнес») та Сибірцева Євгена (ОП «Крафтові технології»), науковий керівник – Юдіна Т. І.; «Напівфабрикати з відходів гарбуза підвищеної активності у ресторанних технологіях» студентів Колягіної Олександри та Омельченко Марії Національного університету харчових технологій, науковий керівник – Кузьмін О. В.
Дипломи другого ступеня отримали студентка Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (м. Кривий Ріг) Мороз Вікторія за наукову роботу «Вивчення впливу функціональних інгредієнтів на основні показники якості хлібобулочних виробів», керівник – Горяйнова Ю. А.; студентка Полтавського державного аграрного університету Гнуча Тетяна за наукову роботу «Удосконалення технології хліба пшеничного за рахунок використання ламінарії слані», науковий керівник – Хмельницька Є. В.
Дипломами третього ступеня відзначено три наукові роботи: студентки Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ Кліпінської Анастасії на тему «Вишневий нектар», науковий керівник – Семко Т. В.; студента відокремленого структурного підрозділу «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж» ДТЕУ Фаєра Тимофія на тему «Обґрунтування технології крофл-вафель з грибними порошками печериць (agaricus bisporus) та ерінги (pleurotus eryngii)», науковий керівник – Кублінська І. А.; студентки Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ Кобран Марини на тему «Mamaliga», науковий керівник – Пенюк В. О.
Усі учасники конкурсу отримали сертифікати Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології».
Вітаємо переможців конкурсу та бажаємо подальших успіхів!
Серенко А. А., асистент кафедри ресторанних і крафтових технологій