logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

IV Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології»

Загальна інформація

У Державному торговельно-економічному університеті 26 квітня 2024 року відбувся Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології» серед студентів закладів вищої освіти.

З вітальним словом виступила Перший проректор з науково-педагогічної роботи ДТЕУ Наталія Притульська. Вона подякувала всім конкурсантам та їх керівникам за ініціативність і особистий внесок у розвиток інноваційних ресторанних технологій, побажала всім успішного захисту та наукового натхнення в подальшій роботі.

У заході взяли участь 14 студентів, які презентували власні наукові розробки. За звання переможця змагалися представники 7 закладів вищої освіти: Державного торговельно-економічного університету, Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, Національного університету біоресурсів і природокористування, Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (м. Кривий Ріг), Національного університету харчових технологій, Полтавського державного аграрного університету.

До складу журі конкурсу ввійшли як висококваліфіковані науково-педагогічні працівники, так і стейкголдери та практики зі значним досвідом роботи в галузі ресторанного бізнесу: декан ФТБ, професор Ведмідь Н. І., завідувач кафедри ресторанних і крафтових технологій професор Федорова Д. В., професор Гніцевич В. А., професор Грабовська О. В., голова спілки «Асоціація крафтових дистиляторів України» Камишева К. Ю., національний представник в Україні французької компанії «Robot Coupe» Науменко М. В., бренд-шеф-пекар компанії «Profitex Україна» Ланська В. Д.

На розгляд конкурсної комісії було подано 14 наукових робіт на актуальні теми. Журі відзначило високий рівень підготовки наукових робіт, оригінальність й інноваційність презентованих розробок. За комплексом критеріїв попереднього оцінювання та публічного захисту визначено найкращі роботи.

Дипломами першого ступеня відзначено наукові роботи «Технологія молочно-білкового концентрату зі сколотин та десертної продукції з його використанням» студентів 1 курсу освітнього ступеня «магістр» ДТЕУ Лук’яненко Лілії (ОП «Ресторанні технології та бізнес») та Сибірцева Євгена   (ОП «Крафтові технології»), науковий керівник – Юдіна Т. І.; «Напівфабрикати з відходів гарбуза підвищеної активності у ресторанних технологіях» студентів Колягіної Олександри та Омельченко Марії Національного університету харчових технологій, науковий керівник – Кузьмін О. В.

Дипломи другого ступеня отримали студентка Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (м. Кривий Ріг) Мороз Вікторія за наукову роботу «Вивчення впливу функціональних інгредієнтів на основні показники якості хлібобулочних виробів», керівник – Горяйнова Ю. А.; студентка Полтавського державного аграрного університету Гнуча Тетяна за наукову роботу «Удосконалення технології хліба пшеничного за рахунок використання ламінарії слані», науковий керівник – Хмельницька Є. В.

Дипломами третього ступеня відзначено три наукові роботи: студентки Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ Кліпінської Анастасії на тему «Вишневий нектар», науковий керівник – Семко Т. В.; студента відокремленого структурного підрозділу «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж» ДТЕУ Фаєра Тимофія на тему «Обґрунтування технології крофл-вафель з грибними порошками печериць (agaricus bisporus) та ерінги (pleurotus eryngii)», науковий керівник – Кублінська І. А.; студентки Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ Кобран Марини на тему «Mamaliga», науковий керівник – Пенюк В. О.

Список переможців IV Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології»

Усі учасники конкурсу отримали сертифікати Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології».

Вітаємо переможців конкурсу та бажаємо подальших успіхів!

Серенко А. А., асистент кафедри ресторанних і крафтових технологій

26.04.2024
43630
287
остання редакція 14.05.2024
43630