Гостьова лекція доцента кафедри харчових наук і нутриціології Гельсінського університету Генрі Майна
Загальна інформація
У межах вивчення дисципліни «Технологія харчових виробництв» 24 квітня 2024 року відбулася гостьова лекція доцента кафедри харчових наук і нутриціології Гельсінського університету (Фінляндія) Генрі Майна (Ndegwa H. Maina) на тему «Інтеграція харчової хімії у навчання та наукові дослідження бакалаврів з харчових технологій» для студентів бакалаврату спеціальності 181 «Харчові технології» 1–4 курсів.
Лектор повідомив про структуру Гельсінського університету і факультету сільського та лісового господарства, до якого належить кафедра харчових наук і нутриціології. Він презентував освітню програму підготовки бакалаврів з харчових технологій Гельсінського університету й можливості продовження навчання за двома магістерськими програмами «Харчова наука і технології» та «Нутриціологія і харчова поведінка людини».
Презентував навчальний план підготовки бакалаврів з харчових технологій в Гельсінському університеті й лабораторну базу, до складу якої входять лабораторія харчової хімії, мікробіологічна лабораторія, лабораторія реологічних досліджень та пакування, лабораторія сенсорних досліджень, пілотна лабораторія харчових технологій, лабораторія контролю якості сировини та біолабораторія клінічних досліджень.
Пан Генрі розповів про поєднання теоретичного навчання з лабораторними роботами, можливості студентів з дослідження харчових продуктів і технологічних процесів. Охарактеризував основні напрями наукових досліджень магістрів освітньої програми «Харчова наука і технології» і запросив наших студентів до спільної наукової роботи.
Щиро дякуємо пану Генрі за цікаву лекцію і нові інсайти!