Лекція «Інноваційні технології харчової продукції з використанням високого тиску»
Загальна інформація
У межах циклу лекцій, організованих для удосконалення знань та розширення кругозору здобувачів освітніх ступенів «бакалавр» та «магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», 16 квітня 2024 року за ініціативою кафедри ресторанних і крафтових технологій ДТЕУ відбулася гостьова лекція Валерія Сукманова, доктора технічних наук, професора кафедри харчових технологій Полтавського державного аграрного університету, академіка міжнародної академії наук екології та безпеки життєдіяльності (IAELPS), лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, на тему «Інноваційні технології харчової продукції з використанням високого тиску».
Лекцію було присвячено особливостям використання технології високого тиску у виробництві харчових продуктів. Слухачі дізналися, що ця технологія дозволяє суттєво підвищити терміни зберігання харчових продуктів без використання консервантів та інших хімічних інгредієнтів, а також відмовитися від термічних методів обробки, при яких відбувається руйнування вітамінного комплексу. Спікер зазначив, що у світовій практиці зазначена технологія використовується при виробництві практично всіх видів харчових продуктів, що дозволяє забезпечити їх екологічність, безпечність, якість та високі споживчі властивості.
Лекція викликала неабиякий інтерес, наприкінці заходу викладачі та студенти ставили різні запитання та висловили спікеру щиру подяку за надану інформацію.
Дякуємо пану Валерію за співпрацю, та цікаву та пізнавальну лекцію!
Автори тексту:
Юдіна Т.І., д.т.н., професор кафедри ресторанних і крафтових
технологій
Серенко А.А., асистент кафедри ресторанних і крафтових технологій