logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Фахова лекція «Фінська холістична модель шкільного харчування: унікальна інтеграція підходів»

Загальна інформація

Фахова лекція «Фінська холістична модель шкільного харчування: унікальна інтеграція підходів», яку провела Діна Федорова, завідувачка кафедри ресторанних і крафтових технологій, професорка відбулася 22 квітня 2024 року. Ця лекція була частиною циклу «Організація шкільного харчування у країнах Європи», який ініційовано офісом реформ шкільного харчування під керівництвом Першої леді Олени Зеленської. Цикл лекцій запропоновано представниками Міністерств освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України, профільним навчальним закладам та усіма задіяними у реформах шкільного харчування у країні. У циклі лекцій було зареєстровані 700 осіб. Серед присутніх – викладачі і студенти Державного торговельно-економічного університету.

У заході взяла участь Діна Федорова, яка у своїй доповіді приділила увагу таким питанням:

  • синергія підходів до сталого, збалансованого, безпечного, привабливого та безкоштовного харчування з навчальними програмами з харчової компетентності та підходом «їмо разом»;
  • роль принципу спільної відповідальності;
  • прості рекомендації з харчування для всіх рівнів освіти;
  • підходи до організації лінії роздачі, планування меню та підбору інгредієнтів для збалансованого шкільного обіду на прикладі окремих фінських шкіл;
  • моніторинг та оцінка шкільного харчування;
  • результати дослідження ефективності харчової освіти у фінських школах;
  • фактори та бар’єри, що сприяють та перешкоджають максимальному охопленню учнів збалансованим здоровим харчуванням у школі;

Доповідь викликала неабияку зацікавленість, багато запитань і слів вдячності від слухачів.

Бажаємо швидкої та ефективної реформи шкільного харчування в Україні з впровадженням найкращих європейських практик і досвіду!

Федорова Д.В.,
д.т.н, професор, завідувач кафедри ресторанних і крафтових технологій 

22.04.2024
433884
245
остання редакція 29.04.2024
433884