Відзначення Дня Українського Добровольця
Загальна інформація
Студенти спеціальностей «Туризм і рекреація», «Менеджмент соціокультурної діяльності» й «Готельно-ресторанна справа» 14 березня 2024 року відвідали місто-герой Ірпінь для вшанування пам’яті Українських Добровольців. Участь представників ФРГТБ було організовано в межах співпраці ДТЕУ з творчим об’єднанням «Славута» та міжнародного культурно-гуманітарного проєкту «Відлуння руйнації». Разом зі студентами участь у заході взяв доцент кафедри туризму та рекреації Мазурець Роман Русланович.
Подія була насиченою цікавими і корисними заходами, під час яких представники ДТЕУ:
– Ушанували добровольців міста на урочистому заході біля пам’ятника героям Територіальної Оборони разом з мером міста Ірпінь Олександром Маркушиним.
– Висадили в міському парку молоді
ірпінські дубки, які виростили студенти першого курсу ФРГТБ та їх
наставник доцент Мазурець Р.Р. за ініціативою «Посади Ірпінський
дуб незламності – зміцни себе та Україну!» у пам’ять про загиблих
добровольців. Насіння дубів зібрано зі знаменитих дерев, які разом
з воїнами ЗСУ стримали наступ ворожих військ на місто Ірпінь.
Багато дерев знищив ворог, але ті, що вціліли, дали щедрі
плоди.
Сьогодні Ірпінь відновлює зелений генофонд міста, в якому
постраждали понад 2000 дерев, зокрема дубів, та ділиться їх
паростками з усіма охочими. Ініціатором і координатором проєкту є
КП «Управління благоустрою міста» Ірпінської міської ради спільно з
творчим об’єднанням «Славута» та проєктом «Відлуння руйнації».
Патріотична Акція матиме продовження. Запропоновано передати
естафету патріотичної акції з висадження дубів-захисників ДТЕУ, на
території якого висадити саджанці дубків, які виростили власноруч
студенти і викладачі.
– Долучилися до приготування, а потім і частування всіх присутніх «Огирківкою» – стародавньою стравою за рецептом кулінарки Ольги Франко (невістки Івана Франка) з її книги «Перша українська загально-практична кухня». Огирківку приготував ведучий програми «Знаю. Споживаю» телеканалу «1+1», кулінарний блогер, автор кулінарного ютуб-каналу Костянтин Грубич.
Смаковим акцентом акції стали найсмачніші солоні огірки з додаванням дубового листя зі справжньої дубової бочки бондарного виробництва BonPos – Бондарні вироби, а також ексклюзивні канапки з паштетом та огірком від Лариси Титикало – дослідниці української кухні, авторки кулінарних книг, зокрема книги «Канапка як мистецтво».
Тематиці міцності й стійкості відповідала й мистецька «родзинка» події від художниці петриківського розпису Наталії Підгірної-Бабин. Майстриня створила унікальний малюнок-оберіг на польовій кухні, який придбано завдяки підтримці благодійної фундації Organization for the Defense of Four Freedoms for Ukraine (США) та передано в Третю окрему штурмову бригаду ЗСУ.
Колектив кафедри туризму та рекреації висловлює щиру подяку стейкголдеру освітніх програм «Міжнародний туризм» і «Креативні індустрії та управління бізнесом» Бондаренко Валерії Валеріївні та планує наступні спільні заходи.
.
Мазурець Роман Русланович,
доцент кафедри туризму та рекреації