Фінал конкурсу бізнес-проєктів готельно-ресторанних комплексів
Загальна інформація
2022–2023 навчальний рік у Навчально-науковому центрі бізнес-симуляції був складним, але плідним на цікаві заходи та перемоги.
У рамках дисципліни «StartUp-тренінг» 18 команд здобувачів 4 курсу освітніх програм: «Готельно-ресторанна справа» та «Готельно-ресторанний менеджмент» представили свої бізнес-проєкти:
- StartUp-ідеї (фінал конкурсу 10.02.2023).
- Бізнес-плани проєктів готельно-ресторанних комплексів (фінал конкурсу 21.04.2023).
Пітчинг бізнес-ідей оцінювало фахове експертне журі, до складу якого, крім викладачів кафедри готельно-ресторанного бізнесу, увійшли:
- Діана Батищева – директор з продажів готелю HollidayInn;
- Віталій Веклюк – директор RadissonBlyPodilKyiv;
- Валентина Ковтун – провідний інспектор з кадрів RadissonBlyPodilKyiv
- Катерина Проценко – керівник служби продажу та маркетингу готелю «Україна»;
- Світлана Янченко – керівник відділу продажів RadissonBlyPodilKyiv;
- Ольга Насонова – співзасновник NRА ofUkraine, NasoNovaconsulting, бізнес-консультант;
- Аліна Радченко – керівник відділу продажів та маркетингу RibasHotelsGroup;
- Маргарита Бойко – завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу;
- Оксана Трубей – директор навчально-наукового центру бізнес-симуляції ДТЕУ.
Змагання проводились у двох номінаціях:
- Кращий бізнес-проєкт.
- Переможець онлайн-голосування.
Конкурс розпочався з презентацій рекламних промороликів бізнес-ідей на офіційних сторінках у соціальних мережах кафедри готельно-ресторанного бізнесу, факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу та ННЦБС. Протягом 10 днів аудиторія соціальних мереж активно підтримувала, коментувала та поширювала відео, що забезпечило прозорість отриманих результатів у конкурсі онлайн-голосування.
Переможцем в онлайн-голосуванні стала команда FreeDom (4 курс, 9 група), яка зібрала до 12000 активностей на сторінках соціальних мереж Facebook та Instagram.
Уперше були представлені амбіційні StartUp-ідеї з перспективою монетизації та масштабування бізнесу.
Переможцями серед бізнес-ідей визнано проєкти:
КОМІСІЯ 1 |
Локація |
Номінація |
|
5.1 |
GOYRA» (рейв-готель) |
м. Харків |
Кращий бізнес-проєкт |
5.2 |
Рекреаційний комплекс «Тихе місце» |
Вінницька область |
Кращий стратегічно-орієнтовний бізнес-проєкт |
5.3 |
WineCrime» |
м. Херсон |
Кращий реалістичний бізнес-проєкт |
5.4 |
TeploSpace |
м. Лиман, Донецька область |
Кращий бізнес-проєкт |
5.5 |
Еко-готель «Вілань» |
Львівська обл., с. Підгородці, територія національного природного парку «Сколівські Бескиди» |
Кращий клієнтоорієнтований бізнес-проєкт |
5.6 |
Enigma |
м. Київ |
Кращий креативний бізнес-проєкт |
КОМІСІЯ 2 |
|||
5.11 |
Culturist |
м. Київ |
Кращий креативний бізнес-проєкт |
5.12 |
Hathor |
Одеська область, Кароліно-Бугаз |
Кращий Luxury бізнес-проєкт |
5.13 |
Гайналі |
Івано-Франківська область, Косівський район, с. Шешори |
Кращий бізнес-проєкт |
5.14 |
Freedom |
м. Південне, Одеська обл. |
Кращий соціально орієнтований бізнес-проєкт |
5.15 |
OsonniaHotel&Resort |
Херсонська область, Генічеський район, с. Щасливцеве |
Кращий регіональний бізнес-проєкт |
5.16 |
Intro |
с. Копачів, Київська обл. |
Кращий бізнес-проєкт |
КОМІСІЯ 3 |
|||
5.17 |
SPA-готель «Українська мрія» |
Фонтанка, Одеська область |
Кращий інвестиційно-привабливий бізнес-проєкт |
5.18 |
Еко-готель HEMPSTONE |
Житомирська обл. смт Нові Білокоровичі |
Кращий регіональний бізнес-проєкт |
5.19 |
Шацький Етно-готель |
с. Пульмо, Волинська обл. |
Кращий дизайнерський бізнес-проєкт |
5.20 |
MOVIETOWN |
м. Чернівці |
Кращий соціально-орієнтований бізнес-проєкт |
5.21 |
Еко-готель EcoUaHotel |
с. Залужжя, Закарпатська обл. |
Кращий ЕCО-орієнтований бізнес-проєкт |
5.22 |
Колівінг «HOMEY» |
м. Берегове, Закарпатська обл. |
Кращий бізнес-проєкт |
Експерти відмітили креативність та клієнтоорієнтованість бізнес-ідей, атмосферний дизайн та інноваційні концепції. Фінал конкурсу привернув увагу значної аудиторії школярів та учнів коледжів, запрошених викладачами кафедри готельно-ресторанного бізнесу та здобувачами. Випускники шкіл мали можливість оцінити рівень професійної підготовки студентів ДТЕУ у сфері гостинності.
Вітаємо переможців конкурсу!
Расулова А. М., канд. екон наук, доцент,
доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу