Міжнародний конкурс з кулінарного мистецтва і сервісу
Загальна інформація
РЕЗУЛЬТАТИ Міжнародного
конкурсу з кулінарного мистецтва і сервісу в Україні, 6-9 квітня,
м. Київ
Міжнародний конкурс з кулінарного мистецтва
і сервісу в Україні організовано Київським національним
торговельно-економічним університетом, Асоціацією кулінарів
України, Асоціацією професійно-технічних навчальних закладів
торговельно-кулінарного профілю за підтримки Міністерства освіти і
науки, молоді та спорту України. Партнери конкурсу: ПрАТ "Готель
Дніпро", "Фуршет", "Термінал Аквапарк", "МакДональдз Юкрейн",
"Convotherm", "Coca-Cola".
У конкурсі брали участь студенти профільних
вищих навчальних закладів України І-ІV ступенів акредитації,
закладів професійно-технічної освіти, фахівці закладів ресторанного
господарства віком до 23 років. У заохочувальному змаганні
змагалися учні загальноосвітніх навчальних закладів.
У конкурсі брали участь учасники з 6 країн
- Азербайджану, Білорусі, Молдови, Росії, Узбекистану і України, 12
областей України, м. Києва.
Іноземні команди представляли:
- Центр
Азербайджанської Національної кулінарії;
- Російський
державний торговельно-економічний університет;
- Курський
торговельно-економічний коледж (Росія);
- Асоціація кухарів
Узбекистану;
- "Аеропорт
кетеринг" (Молдова);
- Мінський
державний професійно-технічний коледж кулінарії (Білорусь).
Всього у конкурсі змагалися представники 26
навчальних закладів України, у тому числі 5 університетів, 2
інститути, 19 - професійно-технічних навчальних закладів, коледжів,
ліцеїв.
У рамках заходу відбулися змагання у
напрямах АРТ-клас з кулінарного і кондитерського мистецтва,
практичні змагання кухарів і кондитерів індивідуальної і командної
форми участі, конкурс "Сервіс-клас" серед офіціантів. Під час
конкурсу для учасників проведено майстер-класи шеф-кухарів
ресторану "Дніпро".
Факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу