Результати Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності "Готельно-ресторанна справа"
Загальна інформація
Декілька відгуків конкурсантів про
організацію проведення олімпіади з напряму "Готельно-ресторанна
справа"
Ляшенко Анна та Летвиненко
Оксана, студентки Донецького національного університету економіки і
торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського: "Вперше
беремо участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді, звичайно,
дещо хвилюємось, але сподіваємось на добрі результати. Впершу чергу
для нас це спілкування з однодумцями, цікаво у кого які думки щодо
майбутньої справи, сфери діяльності".
"Я, наприклад, мрію про власний ресторан.
Він малюється мені закладом європейського рівня, водночас затишним
та комфортним, з каміном та квітковими вазонами", - розповідає
Ляшенко.
Також планами на реалізацію розміщення
хостелу у Донецьку ділиться ЛетвиненкоОксана, "а у перспективі й
розвиток цієї мережі, адже саме цей вид розміщення є вільною
ячейкою у гостинному господарстві нашого регіону".
Новікова Лілія студентка
Київського національного торговельно-економічного
університету: "Нам наданий унікальний шанс порівняти
свої знання з представниками аналогічного напряму підготовки,
заявити про себе і показати те, на що здатні. Прийшла за досвідом.
Це моя перепустка до магістратури. Різновид завдань? Були тести як
відкриті, так і закриті, а також особистий творчий проект. Вперше
на такому заході, але маю надію, що не в останнє. Дуже дружні
стосунки склалися в команді конкурсантів за такий короткий проміжок
часу. Спільні інтереси зближують, все ж розуміємо, що будемо
працювати на спільному "полі". Ще раз переконалася, що обрала
цікавий шлях навчання і розвитку та хочу присвятити себе цій
справі".
Стрижиченко Олексій, студент
Харківської національної академії міського
господарства: "Для мене важливе спілкування з новими
людьми, так відбувається обмін досвідом. Новачок у подібних
заходах, сьогодні вирішив спробувати сили та успіх. Дещо складно.
Були запитання з дисциплін, які не читаються у нас в академії.
Готувався до конкурсу здебільшого самостійно, допомогала викладач з
гостинної справи Андренко І.Б. Нас привітно зустріли, розмістили,
показали де їдальня. Мені у вас подобається, як буде нагода -
обов'язково завітаю".
Волозєва Ольга, студентка
Харківського державного університету харчування і
торгівлі: "Завдання були досить складні. Сподобалась
форма проведення конкурсу, нам докладно розповіли план подальших
дій. Буду продовжувати поглиблювати свої знання, аби у майбутньому
зайняти чільне місце в розгалуженні мережі готельно-ресторанного
простору. Для творчого проекту були надані лінійка, олівець і
папір, тож основну частину творчого завдання склали навички,
професійність та уява. Моя професійна мрія? Відкриття власного
туристичного комплексу, бачу себе у справі задоволення потреб людей
у відпочинку і враженнях. Я в це вірю".
Картакова Олександра, студентка
Київського національного торговельно-економічного
університету: "На разі відбудеться довгоочікуване
ЄВРО 2012, до України приїздять іноземні гості, тож моїм проектом
стала пропозиція створення кухні фьюжен з метою задоволення потреби
великої кількості людей у харчуванні. Не хвалюсь, та скажу
відверто, як на мене завдання не були надто важкі. Авжеж, подумати
було треба, але не хапалася за голову і не жахалася від запитань:
багато про що свідчить рівень підготовки. Мета моєї участі у цьому
конкурсі? Звичайно перемога і наголошення на професійному рівні
підготовки студентів кафедрою готельно-ресторанного господарства та
харчових технологій".
Факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу