logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Міжнародна студентська науково-практична конференція "Актуальні проблеми товарознавства і торговельного підприємництва"

Загальна інформація

8 квітня 2011 року на товарознавчому факультеті відбулася Міжнародна студентська науково-практична конференція "Актуальні проблеми товарознавства і торговельного підприємництва".
    В конференції взяло участь більше 500 студентів КНТЕУ, в тому числі студенти Познанського економічного університету (Польща), Національного університету будівництва та архітектури, Торговельно-економічного коледжу, Ірпінського економічного коледжу. Активну участь у роботі конференції взяли учні випускних класів загальноосвітніх закладів м. Києва, зокрема ліцею №144 ім. Г. Ващенка, ліцею політики, економіки права та іноземних мов, загальноосвітньої середньої школи №22.
    З вітальним словом до учасників конференції звернулась проректор з наукової та навчально-методичної роботи доктор технічних наук, професор Притульська Наталія Володимирівна.
    В рамках конференції відбулися засідання секцій за наступними напрямками:
    1. Тенденції розвитку ринку непродовольчих товарів
    2. Якість та безпечність непродовольчих товарів
    3. Асортимент та споживні властивості непродовольчих товарів
    4. Якість як фактор конкурентоспроможності непродовольчих товарів
    5. Проблеми митного оформлення непродовольчих товарів
    6. Ідентифікація та експертиза непродовольчих товарів при митному оформленні
    7. Консумерські проблеми ринку товарів та послуг
    8. Товарознавча характеристика та експертиза продуктів спеціального призначення
    9. Асортимент та якість плодоовочевої продукції
    10.Проблеми формування ринку харчових продуктів в умовах глобалізації
    11. Оцінка споживних властивостей харчових продуктів
    12.Харчова цінність та безпечність риби і нерибних морепродуктів
    13. Дебют у наукових дослідженнях
    14. Експертиза алкогольних напоїв
    15.Методи ідентифікації та засоби виявлення фальсифікації харчових продуктів
    16.Сучасні проблеми виробництва, застосування та утилізації пакувальних матеріалів і тари
    17.Фізико-хімічні методи оцінки якості товарів
    18. Логістика як ефективний інструмент управління товарорухом
    19. Актуальні проблеми комерційної діяльності торговельних підприємств.

    На пленарному та секційних засіданнях заслухано 276 наукових та 152 стендові доповіді, які були присвячені обговоренню актуальних проблем товарознавства та торговельного підприємництва, зокрема, тенденціям розвитку ринку товарів і послуг, гарантіям забезпечення якості та безпечності товарів, консумерським проблемам ринку товарів та послуг, ідентифікації, експертизі, порядку митного оформлення товарів, сучасним проблемам комерційної діяльності торговельних підприємств.
    Доповіді студентів носили проблемний, дослідницький характер, мають наукове та практичне значення. Більшість доповідей викликали активну дискусію з боку студентства. Необхідно відзначити активну участь на пленарному засіданні студентів магістратури. Студенти, доповіді яких за результатами роботи секцій були визначені кращими, нагороджені грамотами, дипломами I, II, III ступенів, листами подяки та цінними подарунками.

12.04.2011
annzo
2794
остання редакція 12.04.2011