logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

ХХХV об'єднане засідання Науково-методичної комісії зі сфери обслуговування та підкомісії з товарознавства і торговельного підприємництва Міністерства освіти і науки України.

Загальна інформація

  11 - 12 листопада 2010 р. у Харківській національній академії міського господарства відбулося ХХХV об'єднане засідання Науково-методичної комісії зі сфери обслуговування та підкомісії з товарознавства і торговельного підприємництва Міністерства освіти і науки України. Пленарному засіданню передували засідання підкомісій з готельної та ресторанної справи, побутового обслуговування, туризму та секцій з товарознавства, торговельного підприємництва. 
Участь в об'єднаному засіданні взяли представники 35 ВНЗ України та понад 110 членів НМК.

   Під час засідань обговорювалися питання щодо оновлення змісту вищої освіти, зокрема: 
- про запровадження галузевих стандартів вищої освіти підготовки фахівців;
- затвердження програм нормативних навчальних дисциплін ОКР "бакалавр", "спеціаліст", "магістр";
- затвердження вимог до спеціальних лабораторій та кабінетів;
- проблеми теоретичної та професійно-практичної підготовки фахівців із туризму та готельно-ресторанної справи;
- про наукову складову підготовки фахівців тощо.

   Виконуючи одну з головних своїх функцій, Науково-методична комісія розглянула та затвердила рекомендації до видання підручників і навчальних посібників з грифом Міністерства освіти і науки України. 

   Викликали зацікавленість та отримали схвалення учасників засідань презентовані складові галузевих стандартів вищої освіти: 
- освітньо-професійна програма (ОПП) спеціаліста за спеціальністю 7.14010101 "Готельна і ресторанна справа" та ОПП магістра за спеціальностями 8.14010101 "Готельна і ресторанна справа", 8.14010102 "Курортна справа";
- ОПП бакалавра за напрямом підготовки 6.140103 "Туризм", ОПП спеціаліста за спеціальністю 7.14010301 "Туризмознавство (за видами)" та ОПП магістра за спеціальністю 8.14010301 "Туризмознавство (за видами)";
- ОПП спеціаліста за спеціальностями: 7.03051001 "Товарознавство і комерційна діяльність", 7.03051002 "Товарознавство та експертиза в митній справі", 7.03051003 "Експертиза товарів та послуг", 7.03051004 "Управління безпечністю та якістю товарів", 7.03051005 "Організація оптової та роздрібної торгівлі";
- ОПП магістра за спеціальностями: 8.03051001 "Товарознавство і комерційна діяльність", 8.03051002 "Товарознавство та експертиза в митній справі", 8.03051003 "Експертиза товарів та послуг", 8.03051004 "Управління безпечністю та якістю товарів", 8.03051005 "Організація оптової та роздрібної торгівлі".

   Вперше в Україні були затверджені програми нормативних навчальних дисциплін підготовки фахівців з товарознавства і торговельного підприємництва, туризму, готельно-ресторанної справи, побутового обслуговування. 
Просимо свої пропозиції щодо удосконалення змісту та структури ОПП надсилати до 01.12 2010 р. на адресу: КНТЕУ, вул. Кіото,19, м. Київ, 02156; тел./факс 544-39-74; електронна адреса: nmk@knteu.kiev.ua

Об'єднання зусиль усіх ВНЗ є запорукою забезпечення якості освіти в Україні.

 


Вчений секретар Калиновська Л.Є.

17.11.2010
annzo
2302
остання редакція 17.11.2010
23