Перший Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології»
Загальна інформація
У Київському національному торговельно-економічному університеті 21 листопада 2019 року відбувся Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології» серед студентів закладів вищої освіти.
У заході взяли участь 22 студенти, які презентували у фіналі власні наукові розробки. За звання переможця змагалися представники 12 закладів вищої освіти: Київський національний торговельно-економічний університет, Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ, Львівський національний університет імені Івана Франка, Одеська національна академія харчових технологій, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Запорізький національний університет, Полтавський університет економіки і торгівлі, Маріупольський державний університет, Херсонський державний університет, Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (м. Кривий Ріг), Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Державний університет «Житомирська політехніка».
З вітальним словом до фіналістів конкурсу звернулася перший проректор з науково-педагогічної роботи Н. В. Притульська, яка привітала молодих науковців, побажала натхнення в наукових дослідженнях і ефективності в реалізації наукових здобутків, підтримала студентів у їх прагненні до творчого пошуку.
До складу журі конкурсу увійшли:
- проректор з наукової роботи С. В. Мельниченко – голова конкурсної комісії;
- декан ФРГТБ, професор Н. І. Ведмідь;
- завідувач кафедри технології та організації ресторанного господарства професор М. Ф. Кравченко;
- президент ліги фітнес-дієтологів та нутриціологів, сертифікований лікар-дієтолог МОЗ України В. В. Сластін;
- заслужений працівник сфери послуг, акредитований суддя World Association of Chefs Societies Л. П. Чуницька;
викладачі факультету:
- д.т.н., професор В. А. Гніцевич;
- д.т.н., професор Д. В. Федорова.
На розгляд конкурсної комісії було представлено 20 наукових робіт на актуальні та захоплюючі теми, учасники конкурсу презентували свої наукові здобутки, а всі охочі дегустували нові розроблені страви. Роботи, представлені доповідачами, мали високий науковий рівень і активно обговорювалися учасниками конкурсу, особливо вразили гостей ягідні десерти, солодкі фруктові муси біопротекторної дії, поживні напої з використанням харчових композицій, замороженні десерти підвищеної біологічної цінності.
На розгляд конкурсної комісії були представлені наукові розробки в галузі крафтових технологій: інноваційні технології прісного тіста, технології млинців з використанням гарбузового порошку, ковбасних виробів з харчовою антиоксидантною добавкою, впровадження принципів НАССР у технологію виробництва м’ясних охолоджених напівфабрикатів тощо.
Під час проведення конкурсу було визначено та відзначено переможців, усі учасники отримали сертифікати Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології».
Переможці Всеукраїнського конкурсу студентський наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології»
№ |
ПІБ |
Назва ЗВО |
Диплом І ступеня |
||
1. |
Бондаренко Ксенія Вікторівна |
Київський національний |
Диплом ІІ ступеня |
||
2. |
Яріна Анастасія Олегівна |
Донецький національний університет економіки і
торгівлі |
Диплом ІІІ ступеня |
||
3. |
Беркита Ганна Андріївна |
Полтавський університет економіки і торгівлі |
4. |
Дубина Аліна Анатоліївна |
Одеська національна академія харчових технологій |
Вітаємо переможців конкурсу та бажаємо успіхів і далі!