Результати VІ Міжнародного конкурсу ресторанних технологій "BestCookFest - 2019"
Загальна інформація
У м. Чернівці (с. Бояни) 22 – 24 жовтня 2019 р. відбулася унікальна подія світу кулінарії – VІ Міжнародний конкурс ресторанних технологій «BestCookFest – 2019». Захід організовано громадською спілкою «Український кулінарний союз» разом з готельно-ресторанним комплексом «Буковинська зірка», ТВК «Сонячна долина» та Київським національним торговельно-економічним університетом (КНТЕУ) для досвідчених фахівців ресторанного господарства і кулінарів-початківців, які прагнуть розвиватися, опановувати професійні компетентності та практичні навички, збагачувати досвід з кулінарного і кондитерського мистецтва.
Церемонія офіційного відкриття фестивалю відбулась 22 жовтня в ресторані ТВК «Сонячна долина» за участю депутатів Чернівецької міської ради, організаторів заходу — Семенюка Івана, власника ТВК «Сонячна долина» та ГРК «Буковинська зірка», директора ГРК «Буковинська зірка» Якобець Анни, директора громадської спілки «Український кулінарний союз» Ведмідь Надії, заслужених працівників сфери послуг та ресторанного господарства України – Чуницької Любові та Лосевої Галини, представників та учасників національних професійних асоціацій шеф-кухарів Італії, Туреччини, Великобританії, Данії, Словаччини, Мальти, Румунії, Республіки Білорусь, Азербайджану та «Українського кулінарного союзу», партнерів, учасників змагань та гостей.
На урочистому відкритті «BestCookFest – 2019» із вітальним словом виступив в.о. голови Чернівецької обласної державної адміністрації Павлюк Михайло. Він привітав учасників змагань, організаторів і партнерів Міжнародного конкурсу ресторанних технологій «BestCookFest – 2019», побажав учасникам змагань успіхів і нових кулінарних звершень. Від імені голови Чернівецької обласної державної адміністрації він нагородив пам’ятними нагородами ректора КНТЕУ Анатолія Антоновича Мазаракі та директора ГРК «Буковинська зірка» Якобець Анну за значний внесок у розвиток і популяризацію вітчизняної кулінарної школи, розвиток Буковинської туристичної дестинації.
Привітала гостей та учасників змагань директор громадської спілки «Український кулінарний союз» Ведмідь Надія. Із вітальним словом від суддівського корпусу фестивалю виступила співвласниця готельно-ресторанного комплексу «Трипілля», член правління ГС «Український кулінарний союз» Лосева Галина.
Гостей та учасників «BestCookFest – 2019» привітала міжнародна суддівська колегія у складі 16 шеф-кухарів з різних країн світу, зокрема Паоло Брешія/ Paolo Brescia (Італія), Девід Мішель Мізон/ David Michel Mizon (Великобританія), Кнуд Ерік Ларсен / Knud Erik Larsen (Данія), Гвідо Дебоно / Guido Debono (Мальта), Раду Зарнеску/ Radu Zarnescu (Румунія), Тимур Півкін / Tımur Pıvkın (Азербайджан), Aга Саламов/ Agha Salamov (Азербайджан), Анастасія Колупановіч / Anastasia Kolupanovich (Республіка Білорусь), Анна Якобець (Україна), Галина Лосєва (Україна), Любов Чуницька (Україна), Галина Локай (Україна), Юлія Шкільнюк (Україна), Діна Федорова (Україна), Тетяна Незвещук-Когут (Україна), Інесса Горук (Україна). Такий склад професіоналів свідчить про популярність заходу та його високий статус, забезпечує високий професійний рівень суддівства кулінарних змагань і сприяє зміцненню дружніх відносин між кулінарними спільнотами України та інших держав.
У змаганнях конкурсу взяли участь більше 200 учасників із 9 країн світу. Конкурсанти у 24 номінаціях змагалися за визнання і статус кращих професіоналів у кулінарному і кондитерському мистецтві.
У номінації «Краща національна команда року з приготування борщу» змагались 10 команд, зокрема 9 команд навчальних закладів – Київського національного торговельно-економічного університету, Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ, Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ, Харківського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ, Чернівецького вищого комерційного училища КНТЕУ, Житомирського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ, Хмельницького торговельно-економічного коледжу КНТЕУ, Чернівецького державного комерційного технікуму, Чернівецького кооперативного економіко-правового коледжу, а також команда ресторану ГРК «Буковинська зірка».
Перше місце і кубок у номінації «Краща національна команда року з приготування борщу» виборола команда Житомирського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ у складі Корчевського Дениса, Амбросійчук Михайла, Междугорського Владислава, Леськова Дмитра, Ручка Анатолія, Грицюк Зоряни під керівництвом директора коледжу Губарева Григорія Леонідовича.
У номінації «Краща кулінарна школа року» змагались 6 команд навчальних закладів – Київського національного торговельно-економічного університету, Київського вищого професійного училища швейного та перукарського мистецтва, Чернівецького вищого комерційного училища КНТЕУ, збірної команди білоруської кулінарної школи «Saharini culinary studio», Харківського кооперативного торгово-економічного коледжу, Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ.
Перше місце і кубок у номінації «Краща кулінарна школа року» здобула команда білоруської кулінарної школи «Saharini culinary studio» у складі Anton Bondarchuk, Lynnyk Egor, Lysenko Oleksandra (м. Брест, Республіка Білорусь).
У номінації «Краща команда шеф-кухарів року»/ Гран-прі (Black Box) змагались 8 команд професіоналів та юніорів, зокрема команди Київського національного торговельно-економічного університету, Київського вищого професійного училища швейного та перукарського мистецтва, Чернівецького вищого комерційного училища КНТЕУ, Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ, команда ГРК "Буковинська зірка", Асоціації кулінарів Румунії ACEEA, Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ.
Гран-прі в номінації «Краща команда шеф-кухарів року»/ Гран-прі (Black Box) отримала збірна команда ГРК «Буковинська зірка», до складу якої увійшли Юрку Степан, Порожній Тетяна, Якобець Марина (с. Бояни, Чернівці, Україна).
Гран-прі в номінації «Краща команда шеф-кухарів юніорів року»/ Гран-прі (Black Box) здобула збірна команда Київського національного торговельно-економічного університету, до складу якої увійшли студенти факультету ресторанно-готельного і туристичного бізнесу КНТЕУ Москаленко Владислав, Володін Владислав та Ярцев Ілля (м. Київ, Україна).
У 9 номінаціях арт-класу з кондитерського мистецтва (цукрові квіти, робота з карамелі, робота з шоколаду, робота з марципану, мастики, святковий торт, ексклюзивний весільний торт, художня робота з тіста, пряники) взяли участь більше 20 учасників. Головою суддівської комісії в номінації «Арт-клас» VІ Міжнародного конкурсу ресторанних технологій «BestCookFest – 2019» виступив сертифікований незалежний експерт з пекарських і кондитерських технологій Девід Мішель Мізон (Великобританія). Гран-прі в номінації «Арт-клас» отримала команда Харківського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ.
У рамках міжнародного конкурсу ресторанних технологій «BestCookFest – 2019» проведено й інші заходи: змагання кулінарних команд з приготування борщу «Борщ-фест», майстер-класи від членів суддівського корпусу «LiveCookingShow» та інші. Як завжди, це був не просто кулінарний фестиваль, а справжнє кулінарне свято, де кожен зміг скуштувати колоритний національний борщ, приготований за унікальними рецептами з різних регіонів України.
Захід проведено за матеріально-технічної та фінансової підтримки партнерів «BestCookFest – 2019»:
- готельно-ресторанний комплекс «Буковинська зірка»,
- готельно-туристичний комплекс «Сонячна долина»,
- готельно-ресторанний комплекс «Буковинська Троя»,
- готельно-ресторанний комплекс «Ксенія»,
- компанія «Новий проєкт» (професійне обладнання для торгівлі та ресторанів),
- компанія «RobotCoupе» (професійне обладнання для ресторанів),
- торговельна мережа «Метро Кеш енд Кері Україна»,
- компанія «Котані» («Kotányi»),
- ФОП «Ковальчук»,
- компанія «HORECA»,
- компанія «Авокадо»,
- Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ,
- Чернівецьке вище комерційне училище КНТЕУ.
Щиру вдячність від імені організаторів конкурсу – ГРК «Буковинська зірка», ТВК «Сонячна долина», керівництва КНТЕУ та ГС УКС висловлюємо керівникам навчальних закладів, зокрема директору Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ Ореховській Тетяні Миколаївні, директору Чернівецького вищого комерційного училища КНТЕУ Кирилюку Миколі Володимировичу за підтримку та допомогу в організації заходів.
Заходи VІ Міжнародного конкурсу ресторанних технологій «BestCookFest – 2019» були освітлені у засобах масової інформації, зокрема в сюжетах новин ТРК «Інтер», ТРК «Київ», ТРК «Буковина», ТРК «Чернівці», ТРК ТВА, ТРК «Промінь», на сторінці фейсбук ГС «Український кулінарний союз», «HoReCa Буковини».
Дякуємо Семенюку Івану (власнику ТВК «Сонячна долина» та ГРК «Буковинська зірка»), Якобець Анні (директору ГРК «Буковинська зірка»), Любові Чуницькій (заслуженому працівнику сфери послуг України), Локай Галині (власниці ГРК «Ксенія»), Горіну Володимиру (власнику ГРК «Буковинська Троя») за гостинність та ознайомлення іноземних гостей із національним кулінарним колоритом в українських закладах ресторанного господарства.
«Український кулінарний союз» вдячний співорганізаторам і партнерам конкурсу, а також усім, хто доклав зусиль та сприяв успішному проведенню заходу!
Бажаємо всім міцного здоров'я, щастя, добра, успіхів і творчих злетів у кулінарному мистецтві, визнання від світової спільноти кулінарів!