logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

ФРГТБ КНТЕУ приєднується до національних традицій мистецтва карвінгу

Загальна інформація

На факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу КНТЕУ 6 лютого 2019 року відбулась важлива зустріч декана ФРГТБ д.е.н., професора Ведмідь Н. І. та президента професійної кулінарної асоціації Болгарії, акредитованого судді World Association of Chefs Societies (WorldChefs) з категорії "А" з карвінгу, президента болгарської асоціації карвінгу (ВСА) Веселіни Славчевої.

Веселіна Славчева - учасник та міжнародний суддя багатьох кулінарних змагань з карвінгу – мистецтво художнього різьблення по овочах і фруктах, що зародилось багато років тому в Таїланді і за тисячі років стало частиною національних традицій багатьох країн.

У різних східних країнах карвінг з овочів ґрунтується на різних технічних прийомах. Китайська і японська техніки карвінгу використовують зображення тварин, людей та ієрогліфів. Переважають малюнки з драконами, сценами боїв і вітальні написи. Майстри творять свої шедеври за допомогою різноманітних трафаретів, формочок і виїмок.  

Тайські ж майстри сотні років вирізають з фруктів і овочів квіткові композиції, адже в державній символіці Таїланду повсюдно присутні орхідеї та інші квіти.

Викладачі кафедри технології та організації ресторанного господарства в захоплюючій співбесіді з Веселіною Славчевою отримали можливість для розвитку продуктивної співпраці з метою відкриття нових талантів і кулінарних трендів та естетичного залучення студентів ФРГТБ до світових та національних традицій мистецтва карвінгу.

06.02.2019
42265
4887
остання редакція 11.02.2019
Vega