logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Студентська наукова конференція "актуальні проблеми розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу"

Загальна інформація

  Факультетом ресторанно-готельного та туристичного бізнесу 10-11 березня 2009 року проведено студентську наукову конференцію на тему "Актуальні проблеми розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу" з метою обговорення актуальних напрямів розвитку теоретичних та прикладних досліджень у сфері туристичного, готельного, ресторанного та виставкового бізнесу. 
Було організовано засідання 3 секцій, 11 дискусійних круглих столів та презентацію стендових доповідей за науковими напрямами.

   Дискусійні кругли столи були присвячені обговоренню таких наукових проблем
» Економічні проблеми та перспективи розвитку підприємств туристичної індустрії в умовах світової економічної кризи.
» Управління підприємствами туристичної індустрії в умовах світової фінансової кризи: проблеми, можливості, перспективи.
» Новітні технології та оптимізація якості продукції ресторанного господарства.
» Економіка підприємств туристичної індустрії: організаційні аспекти та перспективи розвитку.
» Інноваційні технології в діяльності закладів ресторанного господарства.
» Актуальні проблеми та перспективи розвитку виставкової діяльності в Україні.
» Стратегічні орієнтири розвитку ресторанного господарства України.
» Індустрія гостинності: проектування, будівництво, дизайн.
» Оптимізація якості продукції ресторанного господарства.
» Тенденції удосконалення устаткування в готельно-ресторанному господарстві.
» Безпека праці в сфері обслуговування: готелі, заклади ресторанного господарства, туризм.

   Секції працювали за такими науковими напрямами
» Туризм в Україні: туристична дестинація, ресурсне забезпечення і потенціал, організаційні аспекти та перспективи розвитку.
» Фізичні та хімічні методи в сучасних дослідженнях сировини та матеріалів.
» Фізичне виховання, як невід'ємна частина гармонійного розвитку особистості.

У роботі конференції взяли участь 523 студенти, 62 викладачі. Заплановано 115 доповідей з виступом та 174 стендових доповіді. Заслухано 180 доповідей та представлено 174 стендових доповіді.

   За результатами роботи кращими визнано 119 доповідей, у тому числі
— 6 студентів - доповідачів на пленарному засіданні нагороджені дипломами І ступеня та цінними подарунками;
— 22 студенти нагороджені дипломами І ступеня та цінними подарунками;
— 29 студентів нагороджені дипломами II ступеня;
— 38 студентів нагороджені дипломами III ступеня;
— 24 студенти нагороджені листами подяки.

   Позитивним у роботі конференції є
Доповіді студентів мали проблемний, дослідницький характер, а також наукове та практичне значення:
- проаналізовано сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу;
- результати проходження практики як у вітчизняних закладах туристичної індустрії, так і в світових готельних та ресторанних мережах. Так, одна із доповідей пленарного засідання присвячена питанням формування споживчої лояльності в системі менеджменту готельної мережі "AКS Hotels"(Греція);
- були заслухані доповіді за результатами науково-дослідної роботи кафедр факультету, одна серед яких є результатом науково-дослідної роботи і присвячена питанням харчування школярів у Шевченківському районі м. Києва;
- особливу увагу в цьому році приділено питанням щодо проблем, можливостей та перспектив розвитку досліджуваних галузей в умовах світової економічної кризи.

   Необхідно відзначити активну участь у роботі конференції студентів магістратури, доповіді яких вже апробовано і опубліковано в збірнику статей КНТЕУ. 
   Одним із важливих напрямів наукової роботи є також участь студентства у Всеукраїнських конкурсах наукових робіт. У цьому році в роботі конференції брали участь призери Всеукраїнського конкурсу наукових робіт із напрямів "менеджмент" та "готельно-ресторанної справи".

16.03.2009
annzo
3355
остання редакція 16.03.2009
23